“המרק הצרפתי שיצא מהחוק” -זוהי כותרת הרצאת הגסטרונומיה בסדרת ההרצאות “הסודות הצרפתיים”.

כל הילדים אוכלים יפה בפריז

כל הילדים אוכלים יפה בפריז

מהו אותו מרק? למעשה יש שניים. ושמותיהם מתגלים בדקה האחרונה של ההרצאה הזאת, שחולשת על תולדות המטבח הצרפתי מתקופתו המוקדמת ביותר ועד היום.

כשהייתי כתבת עיתון “גלובס” בפריז, היתה לי משימה שהיא מעין פרס-עונש. סיקרתי את הגסטרונומיה הצרפתית ומצאתי את עצמי אוכלת ביחד עם נשיא מדריך מישלן (שמפציע בהרצאה), עם הקצב הטוב ביותר בעולם (בונז’ור איב-מארי!) ועם טובי השפים הצרפתים מאלאן דוכאס, עבור בגי סבואה ועד יאניק אלנו.

גם השוקולטיירים והבולנז’רים המובחרים כפייר הרמה ופייר מרקוליני המתיקו את את הימים ואת הלילות עם השוקולדים שרקחו והממתקים שקדחו.

אז למה הצרפתים אוכלים צרפדעים? באיזו מסעדה מקבלים את תעודת הזהות של הברווז שאכלתם? מה הקשר בין מדריך מישלן לCIA? לאיזו מסעדה זוחלים בדלת הכניסה? איזו גבינה צרפתית מגדלת פרווה כשמלטפים אותה? איך תפוח האדמה הפך לירק הלוהט ביותר בצרפת? ו…. עוד המון סיפורים טעימים ומצחיקים.

ההרצאה הקרובה ביום שבת 19.9

שעה 11:00

מרכז הספורט של אוניברסיטת תל-אביב

נתראה. ו… תגיעו על בטן מלאה.

הרצאה

הרצאה

 

Your email address will not be published.